Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   LUK 


  LUK   Από πολυ μικρός του αρεσει και ηθελε να ασχοληθεί με τη μουσική που πάντα ονειρευόταν.

Το πρωτο του ερεθισμα με την hop-hop μουσικη προεκειψε απο τον Εminem οπου βλεποντας τον να τον κατακλύζει χιλιαδες κοσμος ενιωσε την αναγκη να ασχοληθει και να πραγματοποιήσει τα
όνειρά του.
Από πολύ μικρός του άρεσε να βάζει στόχους στη ζωή του και να τους πραγματοποιει ετσι λοιπον στον ελεύθερο χρόνο του έγραφε τις σκέψεις και τα
συναισθήματά του και τα μετέτρεπε σε στοίχους,το καθε τι που ζουσε,ολα οσα τον πειραζαν και τον ενοχλουσαν, ηταν ενας τροπος εκφρασης. Μετα απο χρονια αρχισε να τα μελοποιει περνώντας διαφορα μηνυματα και δημιουργοντας την δικη του ταυτότητα ,τα δικα του κομματια την δικη του μουσικη. Ξεκίνησε να εμφανιζετε σε διαφορα party φιλων και γνωστων ,η μουσικη του αρεσε στον κόσμο και το ενα εφερε το αλλο εχει απήχηση στο κοινο και αμεσως μετα ξεκινησε εμφανισεις σε διαφορα Club την Αθηνα.
Σημαντικό κομμάτι στη ζωή του παίζει η οικογένεια του οπου τον στηρίζουν
σε κάθε του βήμα.Ετσι λοιπον τον παροτρυναν να ασχοληθεί με αυτο που τοσο πολυ αγαπαει κανοντας το χομπι του επαγγελμα.
Οι Προτάσεις δεν άργησαν να ερθουν καθώς πριν απο λίγο καιρο υπέγραψε συμβόλαιο με την τάχυστα ανερχόμενη δισκογραφική εταιρεία V.M.I (Venery Music International) του Tony Martini, που έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στη Μουσική Βιομηχανία.
Έχουν ήδη ολοκληρώση με την ηχογράφηση και αναμένεται το Cd - Single να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 με τίτλο "ΚΟΥΝΑ ΤΟ".
Μιλησε μας λιγο για σενα..

γεια σας είμαι ο LUK,(γέλια)
οχι ενταξει. ειμαι ο Λουκάς και ασχολούμαι με τη ραπ μουσική. ειμαι 19 χρονών  ,σπούδαζα σε ενα τει που δεν μου άρεσε και το σταματησα και τωρα ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ,το τραγούδι.

πως προεκυψε με το τραγουδι?

το ερέθισμα ηρθε οταν ημουν μικρός.σε ενα παρτυ ακουσα ενα hiphop κομμάτι και απο τότε κόλλησα με αυτό το είδος.αργότερα στην ηλικία των 8 χρονών αρχισα να γραφω μονος μου στιχους σε χαρτι. επηρεασμενος απο αυτά που ακουγα και οτι αντιλαμβανομουν τότε. βασικά δεν εγραφα και τίποτα αξιοσημείωτο αλλα αυτό που ήταν αξιοσημείωτο είναι οτι αρχικά εγραφα μονο στην αγγλική γλώσσα. μεγαλώνοντας καταλαβα οτι αν καποια στιγμή θελήσω να ασχοληθώ σοβαρα η αγγλική γλώσσα δεν θα ειχε πέρασει γιατί βρίσκομαι στην ελλάδα και είμαι έλληνας. ετσί ξεκίνησα να γράφω ελληνικά .αρχικά δεν το χα καθόλου σιγα σιγα όμως οσο ασχολιομουν τοσο μάθενα τι θα μπορούσε να ακούσει ένα ξένο αυτι αλλα και τον τροπο που πρεπει να γραφτεί κατι για να ειναι ενδιαφέρον και πολύ αργότερα εμπορικό οπου και μπηκα στο τρυπάκι να ασχοληθώ επαγγελματικά. 
ως νεος καλλιτεχνης σε αυτον τον χωρο πωσ νιωθεις αυτο που λεμε κριση?

το νιώθω και το νιώθω πολύ. τα έξοδα που χρειάζονται για να κανεις εστω μια εμφάνιση σε αυτό το χωρο, για να δειξεις ότι υπάρχεις και εσύ είναι μεγάλα. η αλήθεια ειναι οτι ο κόσμος πρώτα θα κοιτάξει να φάει και μετά θα ακούσει μουσική ,ποτέ το ανάποδο.έτσι ο καλλιτεχνικος χωρος δεν εχει γινει απλά δυσκολος γιατί ηταν δυσκολος ουτως η αλλως αλλα το να πετύχεις, να υπάρχει δηλαδη το ονομά σου στο χαρτη της μουσικής βιομηχανίας μπορώ αφοβα να πω οτι είναι ενα άπιαστο όνειρο αλλα όπως ένας μεγάλος καλλιτεχνης εχει πει , πρέπει να στοχεύουμε στο άπιαστο για να πετύχουμε το ελάχιστο.και όταν κατι το αγαπάς ρισκάρεις γιατι ξέρεις οτι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς καν να εχεις προσπαθήσει γι αυτό που αγαπάς.

-μιλησε μας για το πρωτο σου cd..

το πρώτο μου CD είναι ενα CD single με τίτλο "Κούνα το". Εμπεριέχει 3 τραγούδια σε 3 διαφορετικά στυλ hiphop. είναι επίτηδες έτσι ,διότι είναι πιο πολύ μια έκθεση ικανοτήτων,δείχνω οτι δεν στοχευώ σε κατι μονότονο.στόχος μου είναι να καλύπτω όσο μεγαλύτερη γκάμα κοινού μπορώ. θεωρώ υπεροχο αισθημα αλλα και κατορθωμα να καταφερεις να εκφραζεται ο κόσμος μεσα απο τη μουσική σου ,ποσο μαλλον να καταφέρεις να εκφραζονται πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες ανθρώπων μέσα απο αυτό που κάνεις. Έτσι το CD single εμπεριέχει ένα χορευτικό κομμάτι, ενα ερωτικό κομμάτι και ένα "έξω απο τα δόντια" κομμάτι.

Πριν απο λιγο καιρο κυκλοφορισε το πρωτο σου CD Single από την V.M.I.(Venery Music International) με τίτλο ''Κούνα το''. Μίλησε σε μας λίγο για το τραγούδι αυτό αλλά και πώς προέκυψε η συνεργασία με την εταιρεία σου

λοιπόν θα πω κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω αλλά αυτή ειναι η αλήθεια. το τραγούδι κούνα το δεν ήθελα να το κάνω.γενικά δεν ήθελα να βγάζω εμπορικά ,ήμουν σε φάση στίχος με νοήμα,σοβαρός. όμως κάθησα και σκέφτηκα ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν νοείτε λοιπόν να βρίσκομαι στη χώρα με τη καλήτερη νυχτερινή ζωή που δεν κοιμάται γιατι γλεντάει ως το πρωι ,yo (γέλιο) και να μην βγάλω τραγούδι να χορέψει ο κόσμος. στο κάτω κάτω θέλω να καλύψω μεγάλη γκάμα κοινού αρα εξυπακούεται οτι έπρεπε να βγάλω ενα απλο,χορευτικό κομμάτι και στη τελική απο αυτά ακούγεσαι , αυτά πουλάνε .Οπότε Ελλάδα αυτό θέλεις? Αυτό θα έχεις. Αριστερα και δεξιά κούνα το. Τι πιο απλό?(γέλια)Η συνεργασία προέκυψε από ενα στούντιο στο οποίο ξεκίνησα να κανω τους στιχους μου τραγουδια.ηθελα μια προοθηση ετσι το ατομο που είχε το στουντιο μου πρότεινε την εταιρεία στην οποία βρίσκομαι για να με βοηθήσει.

υπαρχει καποιος καλλιτεχνης που θαυμαζεις και θα ηθελες να συνεργαστεις μαζι του?

ναι. ο ΤUS. είναι ένας καλλιτέχνης με ταλέντο. το να γράφεις κατι χορευτικο,αστείο και ταυτόχρονα καυστικό και προκλητικό για τα ελληνικά δεδομένα και να έχει τοση απήχηση πανέλληνια ειναι ταλεντο και μπράβο του. συν τοις άλλοις πιστεύω οτι μια συνεργασία μαζί του θα είχε πολύ πλάκα τοσο σε αυτά που θα λεγε το τραγούδι οσο και στην συνεργασία προσοπικά. οπότε αν είχα μια τέτοια ευκαιρία απλά θα έπεφτε πολύ γέλιο και εφόσον θα άρεσε σε εμάς ,θα άρεσε και στον κόσμο.πέρα απο κει γενικότερα ειμαι ανοιχτός σε συνεργασίες και με καλλιτέχνες του είδους μου αλλα και γενικότερα.

Ασχολεισε με την εξωτερικη σου εμφανιση? πιστευεις οτι αυτο βοηθαει εναν νεο καλλιτεχνη?

ε λογικό δεν είναι? και ποιος δεν ασχολείται . ποσο μαλλον αν πας να γινεις δημοσιο πρόσωπο πρέπει να χεις μια εικόνα σωστή. οπότε ασχολούμαι. και ναι κακα τα ψέμματα η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρολο για έναν καλλιτέχνη. ακόμα και το πιο μεγάλο ταλέντο να είσαι ,μια σώστη εικόνα θα σου δώσει περισσότερους πόντους και στην γνώμη του κόσμου αλλα και την δημοτικοτητά σου απ' το να είσαι απρόσεχτος εξωτερικά και να εμφανίζεσαι όπως να ναι.

Πιστεύεις οτι πρέπει να έχει το ''πακέτο'' κάποιος που τώρα ξεκινάει την καριέρα του για να γίνει γνωστός στον χώρο αλλά και να κάνει επιτυχία?

Το πακέτο τι ακριβώς είναι? πιστεύω οτι πρέπει να χεις οσα περισσοτερα μπορείς. πρέπει να χεις σκηνική παρουσία . ενας τραγουδιστής όταν βγαίνει στη σκηνή πρέπει να δωσει ενα σοου ετσι ωστε να κραταει το ενδιαφερον του κόσμου ,όχι να γίνεις κλόουν αλλα δεν βγαίνεις τραγουδάς και φεύγεις πρεπει να νιώθεις ανετα και να επικοινωνείς με τον κόσμο και να τον ψυχαγωγείς. πέρα απο κει εφοσον εισαι τραγουδιστής πρέπει να χεις φωνή. όχι οτι έχουν όλοι φωνή και όχι οτι εγώ εχω φωνή . ο κοσμος θα κρινει αν εχω κατι γενικοτερα απο αυτα, δεν θα κατσω να πω εγώ. επίσης παίζει ρόλο να έχεις ενα ωραίο παρουσιαστικό γιατί ολοι οι καλλιτεχνες στην ουσία είναι πρότυπα για αυτούς που τους ακόυνε ,οπότε πρέπει να χεις μια σχετική εξωτερική εμφάνιση .κακά τα ψέμματα για φαντάσου όλα αυτα τα μεγάλα ονόματα να βγαίνανε στη σκήνη και να μην βλεπόντουσαν εξωτερικά .ποσοί θα μπορούσαν να σταθούν στο χώρο. αρα ναι παίζει και η εξωτερική εμφανιση ρόλο .και τέλος ακόμα πιο σημαντικό παιζει ρόλο και η συμπεριφορά που έχεις στον κόσμο. ο καθένας είναι διαφορετικός όμως ,γι αυτό και έχει ο καθένας το κοινό του.

-σχεδια για το καλοκαίρι?

δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι τοσο πολύ διακοπές . οι διακοπές για μένα θα είναι τέλειες αν θα κάνω εμφανίσεις κλπ για να χτίζω την καριερα μου και αυτό πιστεύω πρέπει να κάνω.το καλοκαίρι εξ άλλου είναι η καλήτερη περίοδος για κάτι τέτοιο. τώρα αν κάποια στιγμή θελήσω να κάνω διακοπές η αν δεν έχω εμφανίσεις κλπ θα κάνω πιθανότατα τις διακοπές που κάνω τόσα χρόνια. με την οικογενειά μου ,εκτός αθηνών.

-τι περιμενουμε στο μελλον απο τον LUK?

πολλά.έχω κάθε όρεξη να ασχοληθω με αυτό που κάνω γιατί είνα κάτι που αγαπάω . Ήδη εξ άλλου έχω έτοιμα ,στιχουργικά, κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.
α επίσης περιμένετε και κάτι ακόμα το οποίο ελπίζω να γίνει αρκετά σύντομα. Δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι ,το στοιχείο της έκπληξης είναι καλύτερο.stay tuned (γέλια) 

"Το χεις ζήσει και εσύ" είναι ο τίτλος ενος τραγουδιού που περιλαμβανονται στο cd σου. Ειναι ενας τιτλος που σε στιγματισε για καποια αγαπη σου παλια η ειναι ενας τιτλος που απλα προεκυψε.και κατα ποσο σε εκφραζει αυτο το κοματι?

είναι ένας τίτλος που με στιγμάτισε για κάποια αγάπη μου παλιά.το κομμάτι με εκφράζει όμως εχουν αλλάξει πολλά με εκείνη απο τότε που γράφτηκε αυτό το κομμάτι και για να σου πω αλήθεια ο τίτλος προέρχεται στην ουσία απο ένα κομμάτι με άλλους στιχους που τότε πίστευα ότι θα βγάλω και συγκεκριμένα λεγόταν "ειναι κάτι που το χεις ζήσει και εσύ" . οι στίχοι δηλαδή ήταν άλλοι.στην πορεία άλλαξαν. οι καινουριοι στίχοι ειναι η συνέχεια της ιστορίας των παλιών . η συνέχεια της ιστορίας με εκείνη τη κοπέλα.


Πές μου λίγα λόγια για τους πιο κάτω καλλιτέχνες ..

Μηδενιστής ,TUS ,Nivo

Θεωρώ οτι αυτά είναι μεγάλα ονόματα στη hiphop σκηνή . Παντα ομως οι απόψεις διαφέρουν. Για τον Μηδενιστή έχω να πω οτι ειναι πολύ μεγάλο όνομα και τα κομμάτια που βγάζει δεν περνάνε καθόλου απαρατήρητα και όπως εχει πει ο ίδιος προσαρμόζεται στην εποχή. Σε ένα απ΄τα τραγούδια μου αναφέρεται το ονομά του χωρις καποιον απώτερο σκοπό απλά έκανε τέλειο στίχο και μπήκε. Να συνεχίσει αυτό που κάνει γιατί το κάνει καλά.Όσο για τον TUS όπως ειπα και παραπάνω είναι ενας διαφορετικός καλλιτέχνης.
Έχει δικό του τρόπο να εκφράζει αυτά που θέλει να πει και αυτό είναι που τον έχει ανεβάσει.Έχει φτασει σε σημείο να συνεργάζεται για την επίτευξη της δουλειάς του με τα μεγαλήτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και μπορώ να πω οτι τον θαυμάζω γι αυτό ενώ αλήθεια την πρώτη φορα που τον άκουσα αναρωτιόμουν αν τα πιστεύει αυτά που λέει η απλά κανει πλακα και δεν γράφει ετσι πραγματικά . Μετά έδωσα βάση και πρόσεξα οτι λέει καποια πραγματα σωστα απλά τα λέει με τροπο αστειο και παράλληλα καυστικό .Έχει πετύχει εναν πολυ καλό αλλα και σπάνιο συνδυασμό και να συνεχίσει ετσι.Τέλος,όσο για τον Nivo είναι ενα όνομα που εχει περάσει απο 40 κύματα που λένε . Έχει περάσει και το σημείο της δόξας αλλα και το σημείο να του επιτίθεται σχεδόν όλη η hiphop σκηνή ,για μένα ο Nivo μπορεί αν θέλει να γράψει πολύ καλα , απλά πλέον δεν τον νοιάζει κατι τετοιο οπως ο ιδιος εχει πει. Δηλαδη ο Nivo αφησε το στίγμα του και απλά τωρα το κάνει ως δουλειά ,ως εισόδημα. 


Κλείνοντας, υπάρχουν κάποια άτομα που θα ήθελες να πείς ευχαριστώ για την βοήθεια τους και την στήριξη τους στα πρώτα καλλιτεχνικά βήματά σου?

ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στηρίζουν και με στηρίζουν αντικειμενικά ,χωρίς να μου χαιδεύουν τα αυτιά ,συγκεκριμένα δηλαδή υπάρχουν στιγμές που δείχνω καποιους στίχους που έχω γραψει και γυρνάνε αντικειμενικά και μου λένε οτι "όχι ,θέλει διόρθωμα" και τους ευχαριστώ γι αυτό.ευχαριστώ και όσους τους αρέσω πραγματικά και με στηρίζουν ,αλλά είναι καλό να σου πει και καποιος "που πας ετσι? τι ειναι αυτά που γράφεις? "για να σε ξυπνάει,να σου δίνει κίνητρο να προσπαθήσεις κι άλλο.αν καιεγω δεν εχω τόσο θέμα με αυτό. γράφω κατι τώρα και το κοιτάω μετα και λεω οτι είναι αθλιο και το πιστεύω .θέλω πάντα να κάνώ αυτο που γράφω όσο καλητερο γινεται. να γράφω ολο και πιο καλά.αν και αυτό στη μουσική είναι σχετικό για τον κάθε ακροατή.ευχαριστώ τους φίλους μου που δεν με έχουν πάρει στη πλάκα και έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά κοιτάω το όλο θέμα και τους αρέσω.ευχαριστώ τους πάντες. ευχαριστώ τον θεό τον ίδιο (γέλια) οχι νταξ οντως πραγματικά νιώθω ευγνώμων γι αυτούς που πίστεψαν σε μένα και μου είπαν προχώρα και εμείς είμαστε εδώ .ήταν και είναι πραγματικά εκεί και τους ευχαριστώ. ευχαριστώ την εταιρεία μου που μου δωσε την ευκαιρια να νιωσω οτι έρχομαι πιο κοντά στο σκοπό μου ,μέχρι ακόμα και την ευκαιρία να δώσω αυτην την συνεντευξη.ευχαριστώ...α και κάτι τελευταίο ... κούνα το σε ένα κόσμο φτιαχτό γιατί το χεις ζήσει και εσύ (γελια)

ΑΚΟΥΣΤΕ ..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου